Как да създадете свой собствен каталог

Как да създадете свой собствен каталог - Dexion Моите страници

„Моят каталог“ е функция, която ви позволява да създадете свой собствен каталог с професионален вид и със страници, избрани от този уеб сайт. Каталогът ви може да се изтегля като PDF файл или можете да споделяте своя избор от страници с приятели и колеги.

По принцип това се прави в три стъпки:

1. Изберете своите страници:

Прегледайте уеб сайта и изберете страниците, които желаете да включите в своя каталог. За да добавите/изберете страница, щракнете върху връзката „Избери тази страница“ в дясната колона на страницата.

Когато избирате страници, ще видите връзка в горния десен ъгъл на страницата, която указва колко страници сте избрали.

 

2. Конфигурирайте своя каталог:

След като сте избрали страниците, които ви интересуват, щракнете върху връзката „Моят каталог (n)“ в горния десен ъгъл на този уеб сайт. Това ви отвежда към страницата „Моят каталог“, където можете да продължите да конфигурирате каталога си:

 • Подреждане: 
  Можете да промените реда на страниците чрез плъзгане и поставяне на миниатюрните изображения на страниците.
 • Изтриване:
  Можете да изтриете страница като щракнете върху бутона X или миниатюрното изображение на тази страница.
 • Включване на изображения:
  Ако е отметната тази опция, в генерирания PDF файл ще бъдат включени изображения. Изображенията ще бъдат малки и оптимизирани за отпечатване на домашни условия.
  Ако не е отметната, в генерирания PDF файл ще бъде включен само текст.
 • Включване на аксесоари:
  Ако е отметната тази опция, в генерирания PDF файл ще бъдат включени и аксесоарите, налични за избраните продуктови страници.
  Ако не е отметната, ще бъде включена само продуктова информация.
 • Изпращане:
  Щракнете върху тази връзка, ако желаете да споделите страницата за конфигуриране на „Моят каталог“. Получателят ще получи имейл с еднозначна връзка точно към тази страница. Той/тя може след това да продължи да генерира PDF или да продължи да добавя страници или да конфигурира допълнително каталога.
 • Свързване:
  Когато щракнете върху тази страница, се създава специален уеб адрес за страницата за конфигуриране на „Моят каталог“. Можете да използвате този уеб адрес за споделяне на своя каталог в социални медии или за създаване на показалец в браузъра си за по-късна употреба.

 

3. Направете и споделете своя каталог:

ЗАБЕЛЕЖКА: Тази функция изисква да имате Acrobat Reader или подобен визуализатор на PDF, инсталиран на компютъра.

Когато желаете да създадете своя каталог като PDF файл, щракнете върху бутона „Създаване на PDF“. Това ще започне на генерира веднага вашия каталог, на базата на съдържанието от страниците, които сте избрали (в реално време!). Това може да отнеме от 2 до 20 секунди в зависимост от това колко страници сте избрали.

Ще се отвори прегледа на страницата. От този преглед можете да проверите и одобрите каталога, преди да продължите с други действия. Можете да се върнете към страницата за конфигуриране чрез щракване вътре в областта на каталога или върху бутона X и да направите допълнителни промени.

В долната част на страницата за преглед имате две опции:

 • Запиши:
  Щракнете върху тази връзка, за да запишете вашия каталог като PDF файл на компютъра си.
 • Изпращане:
  Щракнете върху тази връзка, за да изпратите имейл с вашия каталог като прикачен файл (в PDF формат).

Тъй като тази функция използва Acrobat Reader, можете да използвате и тези програмни функции за изпращане, записване и отпечатване на вашия каталог.

Щракнете тук, за да се върнете към страницата за настройка на „Моят каталог“