Съоръжение, което се инсталира само веднъж - Jula - двоен капацитет за съхранение с Mobile палетни стелажи

  • MOVO-Jula-Sweden_1
  • MOVO-Jula-Sweden_2
  • MOVO-Jula-Sweden_3
  • MOVO-Jula-Sweden_4

Съоръжение, което се инсталира само веднъж - Jula - двоен капацитет за съхранение с Mobile палетни стелажи

увеличава търсенето на Jula -дробилката за дървесина,  така се увеличават и нуждите на клиентите от резервни части,  и по този начин се ражда идеята за създаване на склад. Jula бързо се разраства и заедно с първия каталог за поръчки по поща са добавени и повече продукти.

Оттогава продажбите  постепенно стават все по- успешни, а Jula няколкократно се разраства, за да отговори на този растеж, докато най-накрая, Jula потърси още допълнително пространство.

Нещо , което трябва да се построи- с общо 220,000 палетоместа

Достигайки пълния си капацитет, Jula  договори с „Конструктор” ново разширение на склада с още  47 000 квадратни метра, за да бъде изградена така наречената компактна инсталация с мобилни палетни стелажи,  предоставяща 110,000 палетоместа. Това решение почти удвоява капацитета за съхранение  на Jula, като осигурява общ капацитет от 220,000 палетоместа към  тяхния централен склад. Компактното съоръжение функционира като буферно съоръжение за съхранение на пълни палети от всички видове изделия, които се качват и се доставят директно до магазините.

Jula избра MOVO за увеличаване на тяхната складова функционалност. "Тези палетни стелажи са добре оборудвани с редица допълнителни аксесоари, като например нощен режим и осветление с централно управление. Jula притежава наистина оптимизирана функционалност ", обяснява мениджъра за продажби Питър Йохансон.

Новата инсталация осигурява компактно решение за съхранение, чиято мобилна система за контрол е свързана към съществуващите WMS  на Julа. Контактните колела  на MOVO се контролират чрез софтуерна система Siemens, разработена от техническите специалисти на „Конструктор” от тяхната немска фабрика. Мениджърът за логистика Ленар Карлсон пояснява:  „Инвестиция от този размер непременно трябва да бъде ефективна. Ние постигнахме това чрез свързване на новите палетни  стелажи  с нашите WMS. В бъдеще ние ще бъдем в състояние да работим с по-малко персонал. Цялото управление и подбор ще се проведе чрез WMS, системата ще покаже пътя и ще координира работата на нашите 4 камиона за подбор. Нашите нови 47 хиляди квадратни метра имат същия капацитет като първоначалните 100 000m2. "

Преместване на пътища, за да се инсталират  1600 тона стомана

MOVO инсталацията на „Конструктор” бе извършена в две основни фази. В първата фаза7500 метра релси са отлети от 10 мъже, работещи в продължение на 11 седмици. Релсите тежат приблизително 270 тона и са доставени с 15 камиона, които пристигат всеки втори ден по време на монтажните работи.

Мениджърът за монтаж Мats Börjesson: "Това е най-голямата инсталация, която сме направили досега в Швеция и този склад ще работи 24/7."

Мениджърът на склада Per Lund казва: "Най-голямото ни предизвикателство с това четвърто разширение беше преместването на пътя, за да се получи по-ефективна инфраструктура, което не беше лесно. Ние също трябваше да създадем нов складов вход и изход , за да улесним потокът на движение чрез отделяне на автомобилния трафик от тежкотоварния автомобилен трафик. " Мъдро решение, като ежедневно  са натоварвани и разтоварвани приблизително 200 товарни автомобили.

Съоръжение, което се инсталира само веднъж

Фаза две от инсталацията, палетните стелажи, отне 13 седмици и бе завършена навреме от 20 монтажни работници. Невероятни 13 блока с общ капацитет  54,800 палетоместа бяха доставени с 55 камиона, които  пристигнаха от фабриката „Конструктор” в Германия.
 "Това беше монтажна работа която се прави веднъж в живота. По време на монтажните работи имахме един камион, който носеше материал всеки ден. Приключихме с монтажа 2 седмици предсрочно, което е забележително, особено за проект от такъв мащаб, "заключва Матс Börjesson.

Основата за бъдещ растеж вече е положена. В задния край на новите складови релси са готови и чакат за допълнителна стелажи още 12 MOVO блока.